nieuws

Afwatering betonnen bruggen deugt niet

bouwbreed

Drie van vier exact dezelfde betonnen bruggen in Rotterdam voldoen niet. Er blijft een laag water op liggen. Volgens de berekeningen moeten de bruggen altijd afwateren door een bolling van 5 centimeter, verklaart Ton Beekers, projectleider bij Gemeentewerken. Maar in de praktijk staat er te veel spanning op de constructie en staan de bruggen hol. Daardoor blijft er 2 centimeter water op liggen.

Drie van vier exact dezelfde betonnen bruggen in Rotterdam voldoen niet. Er blijft een laag water op liggen. Volgens de berekeningen moeten de bruggen altijd afwateren door een bolling van 5 centimeter, verklaart Ton Beekers, projectleider bij Gemeentewerken. Maar in de praktijk staat er te veel spanning op de constructie en staan de bruggen hol. Daardoor blijft er 2 centimeter water op liggen.
Het betreft twee voetgangersbruggen en twee verkeersbruggen met een vrije overspanning van elk 26 meter. Eén verkeersbrug voldoet om onverklaarbare redenen wel. Het geheel had al opgeleverd moeten zijn als onderdeel van de Lange Hilleweg.

Reageer op dit artikel