nieuws

ABB houdt oogje in het zeil

bouwbreed

De nieuwste snufjes van ABB maken dat ouderen nóg langer in het eigen huis kunnen blijven wonen. Het nieuwe zorgconcept is gebaseerd op het ABB i-bus EIB/KNX huisautomatiseringssysteem.

De intelligente aanwezigheidsmelder Busch-Wächter Präsenz tech houdt wat de veiligheid betreft een oogje in het zeil. Als de melder gedurende een vooraf ingestelde tijd in de woning geen beweging waarneemt terwijl de status op aanwezig is ingesteld, geeft deze automatisch een melding door aan de zorgcentrale. De centrale controleert dan via een spreek-luisterverbinding of alles in orde is, zonodig onderneemt een hulpverlener actie.
Met het persoonsalarm kunnen bewoners met één druk op de knop een alarmoproep doen dat wordt doorgeleid naar de centrale. Bij zo’n alarmoproep of inactiviteitsmeting is het mogelijk de kookplaat, verlichting of bepaalde wandcontactdozen automatisch in- of uit te schakelen. Mensen met een handicap of chronische ziekte kunnen met de Busch-Infoline MIVA-Set veilig en vertrouwd naar het toilet en daarvandaan snel hulp inroepen. Verder biedt het concept wooncomfort door de infrarood afstandsbediening voor zonwering en gordijnen, volautomatische en weersafhankelijke zonwering en looprouteverlichting.

Reageer op dit artikel