nieuws

Wienerberger: Groei omzet van 14 procent

bouwbreed Premium

Wienerberger heeft in de eerste negen maanden van het jaar zijn omzet met 14 procent opgevoerd tot 1,9 miljard euro. De groei in het noordwesten van Europa komt in hoge mate van de overgenomen bedrijven Korevaar en Baggeridge.

Wienerberger heeft in de eerste negen maanden van het jaar zijn omzet met 14 procent opgevoerd tot 1,9 miljard euro. De groei in het noordwesten van Europa komt in hoge mate van de overgenomen bedrijven Korevaar en Baggeridge.
“Na een buitengewoon sterk eerste halfjaar groeit Wienerberger op een normaal niveau verder”, zegt bestuursvoorzitter Wolfgang Reithofer. “Noordwest-Europa blijft stabiel, de verdere groei zal komen uit Midden- en Oost-Europa. De afzet in de Verenigde Staten zwakt af”.
In de regio Noordwest-Europa zette Wienerberg in de eerste driekwart van het jaar een omzet weg van 674,9 miljoen euro. Het aantal medewerkers steeg met 9 procent tot 4127.
In Nederland werd Wienerberger aangenaam verrast door zowel de grotere afzet als de toegenomen winst. Dankzij de aankoop van Korevaar en het verkregen handelsbedrijf voor sierbestrating trok de omzet sterk aan.
In België en Frankrijk is de woningbouw over haar top heen. Dakpannen voor de renovatiemarkt zijn nog steeds erg in trek. Groot-Brittannië presteert beter vanwege de consolidatie van Baggeridge.
Wienerberger verwacht in de slotmaanden van 2007 in Nederland te kunnen profiteren van de aantrekkende woningbouw. Ook de sector renovatie wordt groei toegedicht.
In Centraal en Midden-Europa slaagde Wienerberger in de eerste negen maanden van het jaar 37 procent meer van zijn producten af te zetten. Terwijl het aantal medewerkers slechts met 8 procent toenam, sprong de omzet van 474 naar 651 miljoen euro. Vooral de afzet van bestrating nam sterk toe: met 29 procent tot 5,6 miljoen vierkante meter. Ook de verkoop van betonnen dakpannen loopt in Oost-Europa prima. De afzet nam met 16 procent tot tot 15 miljoen vierkante meter.

Reageer op dit artikel