nieuws

Werkbemiddelaar jongeren opent nieuw kantoor

bouwbreed Premium

Arbeidsbemiddelingsbureau Holland Labour Group heeft een afdeling geopend in Ruinen. Dat maakt de organisatie bekend.

De onderneming specialiseert zich in het begeleiden van jongeren die willen werken en leren. Zij komen in dienst van het bedrijf en worden vervolgens uitgeleend aan ondernemers in onder meer de sectoren bouw, elektro- en installatietechniek en metaal. Daar leren ze in de praktijk een vak.
“We gaan eigenlijk in een moderne vorm terug naar de oude ambachtsschool”, verklaart een woordvoerder van Holland Labour Group. “De jongeren gaan een dag per week naar school voor theorie en een stukje praktijk en hebben een betaalde baan voor de rest van de week.”
Tijdens het werk, leiden ervaren medewerkers van leerbedrijven de nieuwkomers op. Daarnaast heeft de Holland Labour Group leermeesters in dienst die hun steentje bijdragen aan het scholen van de jongeren. Ook kunnen zij bijvoorbeeld de veiligheidscursus VCA volgen. De leerlingen ontvangen minstens het minimumloon en hun studie wordt vergoed.
Verder verzorgt de onderneming voor aangesloten bedrijven een deel van de administratie en het aanvragen van subsidies. Het hoofdkantoor van de Holland Labour Group zit in Capelle aan de IJssel.

Reageer op dit artikel