nieuws

Wavin wijzigt zijnomzetverwachting

bouwbreed

Wavin verwacht dit jaar een omzetgroei van 7,5 à 8,5 procent. Dat is minimaal anderhalf procent minder dan eerder dit jaar nog werd verwacht. Gedurende de eerste negen maanden van 2007 groeide de omzet met 9,5 procent. Wavin zag daarom de toekomst zonnig in. Te zonnig, blijkt achteraf. De oorzaak dat het hoge niveau van de eerste drie kwartalen niet wordt gehandhaafd, zoekt het bedrijf in een terugval op de Europese markten. “In de tweede helft van het jaar zagen we een sterke terugval in Duitsland, Ierland en in Denemarken”, aldus een toelichting van topman Philip Houben. “Deze drie landen zijn gezamenlijk goed voor 20 procent van onze omzet.” Ondanks het afgenomen perspectief verwacht de onderneming dat de brutowinst over 2007 13 procent hoger zal zijn dan een jaar eerder.

Wavin verwacht dit jaar een omzetgroei van 7,5 à 8,5 procent. Dat is minimaal anderhalf procent minder dan eerder dit jaar nog werd verwacht. Gedurende de eerste negen maanden van 2007 groeide de omzet met 9,5 procent. Wavin zag daarom de toekomst zonnig in. Te zonnig, blijkt achteraf. De oorzaak dat het hoge niveau van de eerste drie kwartalen niet wordt gehandhaafd, zoekt het bedrijf in een terugval op de Europese markten. “In de tweede helft van het jaar zagen we een sterke terugval in Duitsland, Ierland en in Denemarken”, aldus een toelichting van topman Philip Houben. “Deze drie landen zijn gezamenlijk goed voor 20 procent van onze omzet.” Ondanks het afgenomen perspectief verwacht de onderneming dat de brutowinst over 2007 13 procent hoger zal zijn dan een jaar eerder.

Reageer op dit artikel