nieuws

VVD: Spoeddebat ontslagrecht

bouwbreed Premium

VVD-leider Mark Rutte wil een spoeddebat met premier Balkenende en vicepremier Bos over de afspraken die dinsdag in het kabinet zijn gemaakt over de versoepeling van het ontslagrecht. GroenLinks en D66 steunen het verzoek.

VVD-leider Mark Rutte wil een spoeddebat met premier Balkenende en vicepremier Bos over de afspraken die dinsdag in het kabinet zijn gemaakt over de versoepeling van het ontslagrecht. GroenLinks en D66 steunen het verzoek.
Balkenende maakte dinsdagavond na coalitieoverleg bekend dat een besluit over het ontslagrecht voorlopig van de baan is. Het kabinet stelt een commissie in die voor 1 juni 2008 moet adviseren over maatregelen om meer mensen aan de slag te krijgen. Werkgeversorganisatie VNO-NCW is teleurgesteld in het besluit. Ook MKB-Nederland waardeert het niet echt. Voorzitter Loek Hermans vroeg zich hardop af wie er nu nog in een dergelijke commissie wil zitten.
Donner wil het voor bedrijven makkelijker maken personeel te ontslaan. De minister denkt dat ze dan ook eerder weer mensen aannemen. De PvdA is mordicus tegen deze aantasting van de ontslagbescherming en ook de ChristenUnie voelt er niets voor.
Volgens de VVD heeft Donner nu een enorme nederlaag geleden. D66 zegt dat de angst regeert bij dit kabinet. De PvdA gaat ervan uit dat het ontslagrecht nu definitief van de baan is, maar Donner sluit niet uit dat hij opnieuw met voorstellen zal komen.

Reageer op dit artikel