nieuws

VVD: Haast met één-besluitregeling

bouwbreed

De VVD wil dat verkeersminister Eurlings haast gaat maken met de ‘één-besluitregeling’ voor grote projecten.

De VVD wil dat verkeersminister Eurlings haast gaat maken met de ‘één-besluitregeling’ voor grote projecten.
De fractie wil verder dat de Raad van State niet alleen meer naar de rechtmatigheid van uitspraken kijkt, maar ook naar doelmatigheid, zegt Tweede Kamerlid Paul de Krom. Tijdens een debat over snellere besluitvorming rond infraprojecten zal hij vragen of de minster de wet daarvoor wil aanpassen. “Bij de A4 hebben we een uitspraak die niemand wil”, aldus het Kamerlid. De VVD en het CDA willen dat Eurlings de beroeps- en bezwaartermijnen gaat inkorten. Dat hebben de partijen jaren geleden al gevraagd, maar dat voorstel ligt nog steeds in de la. Dat geldt ook voor een CDA-VVD-motie die ervoor zorgt dat de Raad van State een tussenvonnis kan wijzen zodat overheden de mogelijkheid krijgen om procedurele fouten direct te kunnen corrigeren. Die moet Eurlings uitvoeren, aldus de fracties. >NIEUWS 3

Reageer op dit artikel