nieuws

Verfprijs tooit kunstcentrum Rotterdam

bouwbreed Premium

Het Rotterdamse Centrum voor Beeldende Kunst (CBK) wordt getooid in Sikkens-kleuren. Dat is te danken aan kunstenaar Krijn de Koning, die voor het centrum een ontwerp maakte dat goed is voor de Sikkens-prijs.

Kunst en verf horen bij elkaar. Maar dat is niet de belangrijkste reden dat het CBK blij is met het werk. Het artistieke gehalte van het 198 vierkante meter grote schilderwerkstuk staat voorop. De prijs wordt zaterdag uitgereikt. Om die uitreiking mogelijk te maken moet eerst het omvangrijke werk reëel bestaan. Daarvoor zorgen de mensen van Signo d’Arte.
Dit bedrijf met bouwkundig georiënteerde uitvoerders van werk voor kunstenaars, zorgt dat het kunstzinnige idee uitvoerbaar wordt. Behalve verven betekent dat ook constructies bedenken en uitvoeren. Dat dit in een noodgang moest gebeuren om op tijd te zijn, hoort bij het vak.

Constructie

Het werk gaat dwars door het gebouw heen. Het buitenoppervlak is, weet Ton Lommers van het bedrijf, 63 vierkante meter. De rest zit binnen, op plafonds en achterwanden. Een verlaagd plafond dat deel uitmaakt van het ontwerp moest technisch worden ingepast. Daarvoor is een staalconstructie gemaakt.
Al het werk, inclusief het regelen van een bouwvergunning, moest in vier weken gebeuren. Er moest ook nog berekeningen worden gemaakt voor de staalconstructie. Het CBK heeft zich voor drie jaar aan het werk gecommitteerd.

Reageer op dit artikel