nieuws

Verdubbelingeigen woningen

bouwbreed

De woningvoorraad is in een halve eeuw tijd drastisch van samenstelling veranderd. Sinds midden jaren vijftig nam het aandeel van de eigen woningen toe van 29 naar 54 procent.In de Arnhemse nieuwbouwwijk Schuytgraaf wordt maandag de oplevering van de zevenmiljoenste woning gevierd. In 1898 doorbrak Nederland de grens van zijn eerste miljoen woningen. Een op de vijf huidige panden dateert van voor 1945.

De woningvoorraad is in een halve eeuw tijd drastisch van samenstelling veranderd. Sinds midden jaren vijftig nam het aandeel van de eigen woningen toe van 29 naar 54 procent.In de Arnhemse nieuwbouwwijk Schuytgraaf wordt maandag de oplevering van de zevenmiljoenste woning gevierd. In 1898 doorbrak Nederland de grens van zijn eerste miljoen woningen. Een op de vijf huidige panden dateert van voor 1945.

Reageer op dit artikel