nieuws

Twee proeven voor rekeningrijden

bouwbreed Premium

Verkeersminister Eurlings kondigt vrijdag twee proefprojecten voor rekeningrijden aan. Het kabinet zal hier hoogstwaarschijnlijk mee instemmen. Dat meldt het Financieele Dagblad.

Verkeersminister Eurlings kondigt vrijdag twee proefprojecten voor rekeningrijden aan. Het kabinet zal hier hoogstwaarschijnlijk mee instemmen. Dat meldt het Financieele Dagblad.
De eerste proef focust op Amsterdam waar automobilisten steeds meer betalen als ze vaker gebruikmaken van de ring van de hoofdstad. Het tweede project gaat uit van een beloningsstructuur. Als automobilisten de spits mijden op de snelwegen tussen Utrecht, Rotterdam en Den Haag worden ze beloond. De laatste proef is op vrijwillige basis voor werknemers van grote bedrijven binnen de Randstad. Hier wil Eurlings gebruikmaken van een satelliet. Bij de proef bij Amsterdam houden camera’s in de gaten wie de A10 oprijdt.

Reageer op dit artikel