nieuws

TOUGHDRIVE KAN TEGEN FLINKE STOOT

bouwbreed

Door zijn enigszins zachte behuizing van siliconen en het ingebouwde anti-shock mechanisme, dat bij een val fungeert als schokbreker, overleeft het compacte opslagmedium met gemak een val van 2 meter hoogte, adus producent Freecom. De opgeslagen data wordt niet alleen beveiligd met een wachtwoord en versleutelingen (encryptie), maar wordt door de nieuwe ToughDrive Pro óók fysiek extra beschermd. Zijn benaming kreeg hij dus niet voor niets, want deze kleine mobiele Hard Drive is goed bestand tegen schokken en stoten.

Door zijn enigszins zachte behuizing van siliconen en het ingebouwde anti-shock mechanisme, dat bij een val fungeert als schokbreker, overleeft het compacte opslagmedium met gemak een val van 2 meter hoogte, adus producent Freecom. De opgeslagen data wordt niet alleen beveiligd met een wachtwoord en versleutelingen (encryptie), maar wordt door de nieuwe ToughDrive Pro óók fysiek extra beschermd. Zijn benaming kreeg hij dus niet voor niets, want deze kleine mobiele Hard Drive is goed bestand tegen schokken en stoten.
De ToughDrive Pro U0x26F is een 2.5″ FireWire 0x26 USB Hard Drive die wordt omhuld door een spierwitte designbehuizing. Hij is verkrijgbaar in een 160 gigabyte en 250 gigabyte versie en mag zich met recht mobiel noemen, want behalve de geïntegreerde FireWire-kabel is een aparte stroomvoeding overbodig, hij krijgt zijn ‘power’ gewoon via de aansluitkabel en dat kan ook een de USB-kabeltje zijn.
De meegeleverde NTI Shadow
back­upsoftware maakt volgens Freecom een comfortabele databeveiliging mogelijk. De back­upsoftware maakt doorlopend reservekopieën: na elke verandering, op een vooraf vastgelegd tijdstip of van een bepaald bestandstype.

Reageer op dit artikel