nieuws

Sluisdeuren uit 1573

bouwbreed Premium

Aannemer Reef verlegt diverse kabels en leidingen in het Damsterdiep. Tegelijkertijd doet de gemeente Groningen archeologisch onderzoek naar een sluis uit 1573. Verrassend is dat de eikenhouten sluisdeuren goed bewaard zijn gebleven. Om deze netjes te verwijderen, is de klei en het slib met een minikraan weggegraven, zodat het grondwater weg kon stromen. Na het ontgraven van de sluis, bouwt Strukton een parkeergarage.

Aannemer Reef verlegt diverse kabels en leidingen in het Damsterdiep. Tegelijkertijd doet de gemeente Groningen archeologisch onderzoek naar een sluis uit 1573. Verrassend is dat de eikenhouten sluisdeuren goed bewaard zijn gebleven. Om deze netjes te verwijderen, is de klei en het slib met een minikraan weggegraven, zodat het grondwater weg kon stromen. Na het ontgraven van de sluis, bouwt Strukton een parkeergarage.

Reageer op dit artikel