nieuws

Schuifdak met verborgen railsysteem

bouwbreed Premium

Brakel Atmos ontwikkelde een schuifdak met een railsysteem dat is weggewerkt in de constructie.

De vernieuwende schuifdakconstructie bestaat uit een stalen opstand met een geïntegreerd schuifmechanisme. Bij dit type schuifdak is het railsysteem weggewerkt in de constructie en dus onzichtbaar, waardoor de constructie minder robuust oogt.
Het schuifdak is te gebruiken in situaties waarbij het te openen dak uit twee delen bestaat. De maximale lengte van het systeem bedraagt 6 meter, terwijl de breedte geen beperkingen heeft.
Het nieuwe systeem is ontwikkeld door de R0x26D-afdeling van Brakel Atmos dat tevens de productie en montage verzorgt. Het systeem is onder meer toegepast in een eetcafé in Uden. Daar meet schuifdak 3 bij 10 meter.
Het schuifdak is vervaardigd van aluminium roeden waarin alle beglazingssoorten kunnen worden geïntegreerd, stelt de fabrikant. Het systeem heeft een gegarandeerde waterdichtheid; borstels zorgen voor een goede luchtdichtheid bij de naad van de schuifdakconstructie.
Brakel Atmos komt hiermee tegemoet aan de vraag naar slanke, esthetische schuifdaken. Het Udense bedrijf verwacht dat de nieuwe schuifdakconstructie vooral veelvuldig zal worden toegepast in gelegenheden waar mensen bij mooi weer graag contact hebben met de buitenlucht. Het betreft onder andere horecagelegenheden en recreatiecentra.

Reageer op dit artikel