nieuws

Roermond wil na A73 nog drie tunnels

bouwbreed Premium

Roermond wil meer tunnels. Als de A73-tunnels klaar zijn, gaat Roermond beginnen aan het uitwerken van plannen voor nog drie tunnels. Dat zei wethouder Gerard IJff maandagmiddag na afloop van een persconferentie over de A73-tunnels.

Roermond wil meer tunnels. Als de A73-tunnels klaar zijn, gaat Roermond beginnen aan het uitwerken van plannen voor nog drie tunnels. Dat zei wethouder Gerard IJff maandagmiddag na afloop van een persconferentie over de A73-tunnels.
Roermond heeft de smaak te pakken, en wil knelpunten in het wegennet aanpakken. Zo moet de Maasbrug vervangen worden door een tunnel onder de Maas. Ook de spoortunnel plaatsmaken voor een tunnel. En tenslotte moet de Roerkade, die nu vaak onder water loopt, ondertunneld worden, aldus IJff.
Verder zei directeur Arie den Ouden van Besix-Strukton, die de A73-tunnels aanlegde, dat zijn combinatie al lang wist van de aanstaande vertraging bij VolkerWessels. Maar Besix was niet in de positie daarvoor uit de school te klappen, aldus Den Ouden. Volgens Den Ouden had VolkerWessels al veel eerder wereldkundig moeten maken dat het mis zou gaan in de planning.

Reageer op dit artikel