nieuws

Rockwool: omzetgroei van 22 procent

bouwbreed Premium

Rockwool heeft de markt na de vraagexplosie in het eerste halfjaar in het derde kwartaal zien terugkeren naar een meer normale situatie. De verkoopprijzen zijn fors gestegen en daar profiteert het bedrijf goed van, maar ook het stijgingstempo van de prijzen van energie en grondstoffen zit in de lift. In het lopende vierde kwartaal komt in de situatie volgens het Deense concern geen verandering meer en het houdt op basis daarvan vast aan de verwachting van een omzetgroei met 22 procent en een verdubbeling van de nettowinst naar 255 miljoen euro. Over de eerste negen maanden krikte het concern de omzet in vergelijking met dezelfde periode van 2006 met 25 procent op naar krap 1,4 miljard euro terwijl de nettowinst met niet minder dan 171 procent toenam naar 190 miljoen euro.

Rockwool heeft de markt na de vraagexplosie in het eerste halfjaar in het derde kwartaal zien terugkeren naar een meer normale situatie. De verkoopprijzen zijn fors gestegen en daar profiteert het bedrijf goed van, maar ook het stijgingstempo van de prijzen van energie en grondstoffen zit in de lift. In het lopende vierde kwartaal komt in de situatie volgens het Deense concern geen verandering meer en het houdt op basis daarvan vast aan de verwachting van een omzetgroei met 22 procent en een verdubbeling van de nettowinst naar 255 miljoen euro. Over de eerste negen maanden krikte het concern de omzet in vergelijking met dezelfde periode van 2006 met 25 procent op naar krap 1,4 miljard euro terwijl de nettowinst met niet minder dan 171 procent toenam naar 190 miljoen euro.

Reageer op dit artikel