nieuws

Reflecterende coatingtegen warmtepieken

bouwbreed Premium

Aluminiumdeeltjes toegevoegd aan een coating reflecteren warmte. Op die manier kunnen volgens de Zweedse staalfabrikant SSAB warmtepieken in gebouwen worden voorkomen en is er dus minder energie nodig voor koeling. Omdat de stalen panelen met de Prelaq Energy-coating zelf ook koeler blijven is de verwachting bovendien dat de beschermlaag langer in tact blijft en de levensduur van de panelen langer is. In vier proefhuisjes die SSAB bij de fabriek in Borlange neerzette worden de veronderstellingen momenteel getoetst.

Aluminiumdeeltjes toegevoegd aan een coating reflecteren warmte. Op die manier kunnen volgens de Zweedse staalfabrikant SSAB warmtepieken in gebouwen worden voorkomen en is er dus minder energie nodig voor koeling. Omdat de stalen panelen met de Prelaq Energy-coating zelf ook koeler blijven is de verwachting bovendien dat de beschermlaag langer in tact blijft en de levensduur van de panelen langer is. In vier proefhuisjes die SSAB bij de fabriek in Borlange neerzette worden de veronderstellingen momenteel getoetst.

Reageer op dit artikel