nieuws

Redding salamanders langs A2 Maastricht

bouwbreed

De stichting Instandhouding Kleine Landschapselementen in Limburg (IKL) gaat een met uitsterven bedreigde groep kamsalamanders langs de A2 bij Maastricht nieuwe overlevingskansen bieden. De diertjes planten zich niet meer voort, omdat hun leefgebied ingeklemd zit tussen de A2, de provinciale weg van Rothem naar Limmel en bebouwing.

De stichting Instandhouding Kleine Landschapselementen in Limburg (IKL) gaat een met uitsterven bedreigde groep kamsalamanders langs de A2 bij Maastricht nieuwe overlevingskansen bieden. De diertjes planten zich niet meer voort, omdat hun leefgebied ingeklemd zit tussen de A2, de provinciale weg van Rothem naar Limmel en bebouwing.
IKL gaat de komende dagen in opdracht van het Projectenbureau A2 Maastricht twee voortplantingwateren grondig opknappen, zodat ze in de toekomst weer water bevatten. Door het verwijderen van bomen en struiken langs de waterpartijen kunnen de in het water gelegde eitjes van de salamander in de zon warmen en uitkomen.

Reageer op dit artikel