nieuws

Rabobank hanteert Euribor-tarief

bouwbreed Premium

De Rabobank hanteert sinds 2005 de Europese interbancaire rente, kortweg Euribor, bij het verlenen van kredieten aan zakelijke klanten. De bank waarschuwt er wel voor dat de Euribor voor de fluctuatie van het rentetarief zorgt. “Afhankelijk van wat de klant graag wil, hanteren we het Euribor-tarief of de door ons vastgestelde basisrente plus een van de klant afhankelijk opslag”, reageert woordvoerder René Loman van de Rabobank op eerdere berichten dat banken te hoge rentes in rekening zouden brengen bij hun klanten. Een keuze voor de Euribor maakt hoogte van de uiteindelijke rente volgens Loman wel transparanter, maar hoeft geen voordeel op te leveren. “Als klant profiteer je dan direct als de interbancaire rente in Europa daalt. Maar als de rente stijgt, betaal je ook meer.”

De Rabobank hanteert sinds 2005 de Europese interbancaire rente, kortweg Euribor, bij het verlenen van kredieten aan zakelijke klanten. De bank waarschuwt er wel voor dat de Euribor voor de fluctuatie van het rentetarief zorgt. “Afhankelijk van wat de klant graag wil, hanteren we het Euribor-tarief of de door ons vastgestelde basisrente plus een van de klant afhankelijk opslag”, reageert woordvoerder René Loman van de Rabobank op eerdere berichten dat banken te hoge rentes in rekening zouden brengen bij hun klanten. Een keuze voor de Euribor maakt hoogte van de uiteindelijke rente volgens Loman wel transparanter, maar hoeft geen voordeel op te leveren. “Als klant profiteer je dan direct als de interbancaire rente in Europa daalt. Maar als de rente stijgt, betaal je ook meer.”

Reageer op dit artikel