nieuws

Portiekflat wordt flexibel gebouw

bouwbreed Premium

Twee portiekflats in Veldhoven worden omgebouwd tot flexibele gebouwen. Op die manier wil de SEV de mogelijkheden onderzoeken om naoorlogse flats nieuwe functies te geven.

Twee portiekflats in Veldhoven worden omgebouwd tot flexibele gebouwen. Op die manier wil de SEV de mogelijkheden onderzoeken om naoorlogse flats nieuwe functies te geven.
Architect Bas van Vlaanderen heeft voor de SEV voorstellen gedaan om de vierlaagse flats met acht woningen van 75 vierkante meter per portiek rigoureus anders in te delen. Hij stelt horizontale en verticale doorbraken voor. In de plint kunnen bedrijfjes komen, de portieken worden ruimer en de verschillende ruimten van de zolder worden aaneengeschakeld. Zo moeten de flats geschikt worden voor meer diverse groepen bewoners, variërend van ouderen en gehandicapten tot eenoudergezinnen en alleenstaanden.

Reageer op dit artikel