nieuws

Oranjewoud maakttool tegen graffiti

bouwbreed Premium

Oranjewoud heeft in opdracht van de gemeente Groningen een tool ontwikkeld om graffiti in de stad tegen te gaan. Eerst neemt een stadswacht een foto van het spuitwerk. Deze komt met een aantal kenmerken, waaronder de plaats op een gebouw, in een Oracle web based database. Daarna creëert de gemeente een opdrachtbrief voor de reinigingsdienst om de graffiti te laten verwijderen. De politie gebruikt dezelfde database om een bewijsdossier op te bouwen en de daders op te pakken. Volgens Godfried Vis van Oranjewoud hebben inmiddels veel gemeentes enthousiast gereageerd op deze automatiseringsslag.

Oranjewoud heeft in opdracht van de gemeente Groningen een tool ontwikkeld om graffiti in de stad tegen te gaan. Eerst neemt een stadswacht een foto van het spuitwerk. Deze komt met een aantal kenmerken, waaronder de plaats op een gebouw, in een Oracle web based database. Daarna creëert de gemeente een opdrachtbrief voor de reinigingsdienst om de graffiti te laten verwijderen. De politie gebruikt dezelfde database om een bewijsdossier op te bouwen en de daders op te pakken. Volgens Godfried Vis van Oranjewoud hebben inmiddels veel gemeentes enthousiast gereageerd op deze automatiseringsslag.

Reageer op dit artikel