nieuws

Oprichting Basal geeft Dyckerhoff impuls

bouwbreed Premium

De oprichting van Basal heeft Dyckerhoff de eerste driekwart van het jaar een stevige impuls gegeven. Vooral door de Nederlandse inbreng steeg de omzet van het bouwstoffenconcern met 27 procent.

Dyckerhoff schrijft over de periode januari – september een omzet in de boeken van 1,3 miljard euro. Basal droeg bij voor 101 miljoen euro. “Onze nieuwe maatschappij Dyckerhoff Basal Nederland ontwikkelt zich tot grote tevredenheid”, vindt topman Wolfgang Bauer. Door de consolidatie van de voormalige Nederlandse deelneming steeg het aantal medewerkers van Dyckerhoff met 5 procent tot 7357.
Moederconcern Dyckerhoff slaagde in de eerste negen maanden van het jaar 13,4 miljoen ton cement te verkopen. Het volume ligt 6 procent boven het niveau van de vergelijkbare periode vorig jaar.
Beton maakte een nog grotere sprong voorwaarts dan cement. De afzet steeg met een kwart tot 5,6 miljoen kuub.
Dyckerhoff profiteerde van de aantrekkende markten met prijsverhogingen. In Rusland ontving het concern 59 procent meer voor zijn cement. In de Oekraïne gingen de prijzen zelfs 70 procent omhoog. Een belangrijke rol speelt de doorberekening van de gestegen energiekosten.

Thuismarkt

Ook op thuismarkt Duitsland rinkelt de kassa. Na jarenlang sappelen, heeft de markt zich krachtig hersteld. Resultaat: 9 procent hogere prijzen voor zowel cement als beton. In Polen stegen de prijzen voor cement en beton respectievelijk met 18 en 23 procent.
Dyckerhoff rekent 2007 te kunnen afsluiten met een omzet van 1,7 miljard euro. Voor de Nederlandse maatschappij Basal zit een prestatie van 130 miljoen in de pijplijn. De afzet van transportbeton wordt geschat op een miljoen kuub.

Reageer op dit artikel