nieuws

Nog deze maandsubsidie vervuiling

bouwbreed

Ondernemers die eigenaar zijn van een bedrijfsterrein met bodemvervuiling moeten snel zijn als ze nog aanspraak willen maken op overheidssubsidie. Dat zei minister Cramer (milieu) gisteren tijdens een Rabobank-bijeenkomst over maatschappelijk verantwoord ondernemen. De overheid neemt alleen in de maand december nog aanvragen voor een financiële bijdrage in behandeling. Volgens de minister gaat het om 12.000 bedrijven die op een vervuild bedrijfsterrein staan en nog geen subsidie hebben aangevraagd. “Ik roep ze op om in de komende weken een bewuste keuze te maken tussen wel of niet aanmelden voor subsidie. De tijd begint te dringen”, prikkelde de bewindsvrouw. Bijna 4000 bedrijven zijn al aangemeld en stelden daarmee subsidie veilig. Cramer stelt dat de subsidie niet mis is. Zo is het gemiddelde subsidiepercentage 35 procent van de saneringskosten. Afhankelijk van de omstandigheden kan dit oplopen tot 70 procent van de kosten om te saneren.

Ondernemers die eigenaar zijn van een bedrijfsterrein met bodemvervuiling moeten snel zijn als ze nog aanspraak willen maken op overheidssubsidie. Dat zei minister Cramer (milieu) gisteren tijdens een Rabobank-bijeenkomst over maatschappelijk verantwoord ondernemen. De overheid neemt alleen in de maand december nog aanvragen voor een financiële bijdrage in behandeling. Volgens de minister gaat het om 12.000 bedrijven die op een vervuild bedrijfsterrein staan en nog geen subsidie hebben aangevraagd. “Ik roep ze op om in de komende weken een bewuste keuze te maken tussen wel of niet aanmelden voor subsidie. De tijd begint te dringen”, prikkelde de bewindsvrouw. Bijna 4000 bedrijven zijn al aangemeld en stelden daarmee subsidie veilig. Cramer stelt dat de subsidie niet mis is. Zo is het gemiddelde subsidiepercentage 35 procent van de saneringskosten. Afhankelijk van de omstandigheden kan dit oplopen tot 70 procent van de kosten om te saneren.

Reageer op dit artikel