nieuws

Nieuwe Grove-kraan voor ruw terrein

bouwbreed Premium

In de Italiaanse fabriek van de Amerikaanse Manitowoc Crane Group is men begonnen met de productie van de nieuwste telescoopkraan voor op ruw terrein. De Grove RT530E-2 heeft een maximum capaciteit van 30 ton en een giek uit vier delen van in totaal 29 meter. Die hoogte kan nog worden opgerekt naar 44,5 meter wanneer er een telescopische uitbreiding aan wordt gekoppeld.

In de Italiaanse fabriek van de Amerikaanse Manitowoc Crane Group is men begonnen met de productie van de nieuwste telescoopkraan voor op ruw terrein. De Grove RT530E-2 heeft een maximum capaciteit van 30 ton en een giek uit vier delen van in totaal 29 meter. Die hoogte kan nog worden opgerekt naar 44,5 meter wanneer er een telescopische uitbreiding aan wordt gekoppeld.
De nieuwe kraan heeft een aantal andere kenmerken die vooral bij kleinere aannemers en loonwerkers in de smaak zullen vallen. Zo zijn de onderhoudsgevoelige delen makkelijker te bereiken en is de giek in recordtijd uitgeschoven. Het vermogen komt uit een zescilinder Cummins-motor en de cabine is volledig van staal. Binnenin zit de machinist op een luxe stoel met joysticks in de armleuningen verwerkt. Ook aan een waterkoker, en elektrisch bedienbare ramen is gedacht.

Reageer op dit artikel