nieuws

Nelissen ziet kansen voor sport en bedrijf

bouwbreed Premium

Ton Nelissen ziet rek in de alliantie sport en bedrijfsleven. Ondanks de huidige hoge bedragen. “Als we praten over de Olympische Spelen in 2028, moeten we ons nu al melden. Dan ontstaat er een langdurige samenwerking, met investeringen die renderen”, zegt de tweede man van Bouwend Nederland, vertrekkend bestuurder van sportkoepel NOC NSF. Een kunst zal zijn bedrijven met Nederlandse wortels te interesseren. Toch bestaan er kansen.

Ton Nelissen ziet rek in de alliantie sport en bedrijfsleven. Ondanks de huidige hoge bedragen. “Als we praten over de Olympische Spelen in 2028, moeten we ons nu al melden. Dan ontstaat er een langdurige samenwerking, met investeringen die renderen”, zegt de tweede man van Bouwend Nederland, vertrekkend bestuurder van sportkoepel NOC NSF. Een kunst zal zijn bedrijven met Nederlandse wortels te interesseren. Toch bestaan er kansen.
Nelissen: “ING organiseert over de hele wereld marathons. ABN had groot succes met zijn Ocean Race. Bij ons is de nationale afzetmarkt alleen niet voldoende. Grote ondernemingen kijken over de landsgrenzen en zullen minder gemakkelijk in Nederlandse evenementen investeren. Daarom moet die betrokkenheid bij de plannen er nu al zijn. Ik zie dit daarom als een aandachtspunt, niet als een probleem.”

Reageer op dit artikel