nieuws

Minimumloon bouw pakt voor Duitsers goed uit

bouwbreed

Een studie van de universiteit Regensburg wijst uit dat het branchegewijze minimumloon goed uitpakt voor de werkgelegenheid in de Duitse bouw. Van een schadelijke werking op de bouw in het westen is niets te merken. Slechts in de nieuwe deelstaten bestaat het risico verhoogd arbeidsplaatsen te verliezen. “Minimumlonen overeengekomen door de cao-partners vernietigen geen arbeidsplaatsen, integendeel”, zegt voorzitter Wiesehügel van vakbond IG Bau. “Ons gaat het niet om tegen iedere prijs arbeidsplaatsen te behouden. Verhinderd moet worden dat de lonen in een bodemloos gat vallen”.

Een studie van de universiteit Regensburg wijst uit dat het branchegewijze minimumloon goed uitpakt voor de werkgelegenheid in de Duitse bouw. Van een schadelijke werking op de bouw in het westen is niets te merken. Slechts in de nieuwe deelstaten bestaat het risico verhoogd arbeidsplaatsen te verliezen. “Minimumlonen overeengekomen door de cao-partners vernietigen geen arbeidsplaatsen, integendeel”, zegt voorzitter Wiesehügel van vakbond IG Bau. “Ons gaat het niet om tegen iedere prijs arbeidsplaatsen te behouden. Verhinderd moet worden dat de lonen in een bodemloos gat vallen”.

Reageer op dit artikel