nieuws

‘Maximale boetes bij kartel fors omhoog’

bouwbreed

De boete bij kartelvorming gaat fors omhoog. Minister Van der Hoeven (Economische Zaken) zei dat gisteren in de Tweede Kamer. CDA en PvdA drongen gisteren gezamenlijk aan op een verdubbeling. De regeringsfracties vinden dat de maximale boetes die mededingingsautoriteit NMa moet kunnen opleggen met 10 tot 20 procent van de omzet van een bedrijf omhoog moet. CDA’er Jan ten Hoopen en Mei Li Vos (PvdA) willen ook dat burgers de schade die ze lijden doordat bedrijven misbruik maken van hun macht, makkelijker kunnen verhalen. De twee Kamerleden denken aan het omkeren van de bewijslast. Op dit moment moeten belanghebbenden individueel naar de rechter. Van der Hoeven wees erop dat in het coalitieakkoord staat dat het nieuwe boetebeleid van de NMa en andere toezichthouders op jaarbasis 100 miljoen extra moet opbrengen.

De boete bij kartelvorming gaat fors omhoog. Minister Van der Hoeven (Economische Zaken) zei dat gisteren in de Tweede Kamer. CDA en PvdA drongen gisteren gezamenlijk aan op een verdubbeling. De regeringsfracties vinden dat de maximale boetes die mededingingsautoriteit NMa moet kunnen opleggen met 10 tot 20 procent van de omzet van een bedrijf omhoog moet. CDA’er Jan ten Hoopen en Mei Li Vos (PvdA) willen ook dat burgers de schade die ze lijden doordat bedrijven misbruik maken van hun macht, makkelijker kunnen verhalen. De twee Kamerleden denken aan het omkeren van de bewijslast. Op dit moment moeten belanghebbenden individueel naar de rechter. Van der Hoeven wees erop dat in het coalitieakkoord staat dat het nieuwe boetebeleid van de NMa en andere toezichthouders op jaarbasis 100 miljoen extra moet opbrengen.

Reageer op dit artikel