nieuws

Massaal protest tegen openblijven van ENCI

bouwbreed Premium

Bijna tienduizend Maastrichtenaren hebben hun handtekening gezet onder een petitie tegen het langer openhouden van cementfabriek ENCI in die stad. De handtekeningen zijn opgehaald door het burgerinitiatief Sint Pietersberg Adembenemend.

Bijna tienduizend Maastrichtenaren hebben hun handtekening gezet onder een petitie tegen het langer openhouden van cementfabriek ENCI in die stad. De handtekeningen zijn opgehaald door het burgerinitiatief Sint Pietersberg Adembenemend.
Binnen enkele weken beslist de provincie Limburg of de cementfabriek tot 2015 door mag gaan met het afgraven van mergel en de verwerking in de verbrandingsoven. De gemeente Maastricht adviseert hierover.
De actiegroep kan met de opgehaalde handtekeningen inspreken tijdens de vergaderingen van provincie en gemeente over het al dan niet verlenen van de vergunning aan ENCI.

Reageer op dit artikel