nieuws

Led-verlichting Hofvijver wint Lichtaward

bouwbreed Premium

Met de led-verlichting van de fontein in de Haagse Hofvijver heeft CityTec de Lichtaward 2007 gewonnen. Het is de eerste keer dat ‘onderwater-leds’ in Nederland zijn toegepast. De (Philips) spotjes bevatten elk drie leds die van kleur kunnen wisselen, waardoor er oneindig veel kleuren kunnen worden ingesteld. De installatie bevat 22 van deze spotjes, die in totaal een vermogen van amper 88 watt nodig hebben. De oude lampen werkten met een vermogen van 870 watt, een energiebesparing van 90 procent. De leds gaan 50.000 branduren mee, zes keer langer dan de oude lampen.

Met de led-verlichting van de fontein in de Haagse Hofvijver heeft CityTec de Lichtaward 2007 gewonnen. Het is de eerste keer dat ‘onderwater-leds’ in Nederland zijn toegepast. De (Philips) spotjes bevatten elk drie leds die van kleur kunnen wisselen, waardoor er oneindig veel kleuren kunnen worden ingesteld. De installatie bevat 22 van deze spotjes, die in totaal een vermogen van amper 88 watt nodig hebben. De oude lampen werkten met een vermogen van 870 watt, een energiebesparing van 90 procent. De leds gaan 50.000 branduren mee, zes keer langer dan de oude lampen.
De jury waardeerde de eenvoud van het ontwerp, gericht op het beperken van het onderhoud en de geïntegreerde constructie waarin de verlichting is opgenomen. “Een zeer robuust ontwerp van de nieuwe fontein in combinatie met de kleurrijke verlichting die een stevige impuls is voor dit deel van Den Haag.” De prijs wordt jaarlijks toegekend door de Nederlandse Stichting voor Verlichting.

Reageer op dit artikel