nieuws

Kort geding werktijden aanleg Noord-Zuidlijn

bouwbreed

Bewoners van de Vijzelgracht in Amsterdam-Centrum willen via een kort geding tegen de gemeente en projectbureau Noord-Zuidlijn de werktijden bij de aanleg van de nieuwe metrolijn beperken.

Het overleg eerder deze week tussen de bewoners en wethouder Tjeerd Herrema over de beperking van de overlast heeft niet tot resultaat geleid.
De gemeente overlegt maandelijks met bewoners over de gevolgen van de aanleg van de ondergrondse metrolijn. Op twee punten staan partijen lijnrecht tegenover elkaar.
Bewoners willen geen hinder meer ondervinden van de werkzaamheden tussen ’s avonds zeven uur en ’s ochtends zeven uur. Het voorstel van Herrema meer stilte te realiseren, maar in ruil daarvoor op vijftien zaterdagen juist meer overlast toe te staan, valt bij de bewoners niet in goede aarde. “We gaan als bewonersgroep nog over het voorstel praten, maar we kunnen ons daar niet bij neerleggen. We stappen naar de rechter,” aldus een woordvoerder van de bewoners.
Het tweede geschilpunt betreft de afvoer van de grond die uit het toekomstige station wordt afgegraven. Ook op dat onderdeel wordt de gang naar de rechter gemaakt. Volgens de bewoners heeft de gemeente in het verleden ondergrondse afvoer toegezegd. Later is alsnog voor afvoer met vrachtwagens gekozen.(ANP)

Reageer op dit artikel