nieuws

Kans voor aanstormend talent

bouwbreed Premium

Het is dan ook om die reden dat NVB onlangs is overgegaan tot de oprichting van NVB Next. Dit moet een platform gaan bieden voor de jonge ontwikkelaar. Uiteindelijk worden dat niet alleen de NVB-leden maar wellicht zelfs de nieuwe NVB-bestuursleden van morgen. De plannen voor de nieuwe organisatie bevinden zich nog in het stadium van ontwikkeling. Een eerste bijeenkomst van NVB Next liet echter wel zien, dat hiervoor onder de doelgroep veel belangstelling bestaat. En dat is een goede zaak. Want alleen door met elkaar over projecten en de ontwikkeling daarvan te praten en ervaringen uit te wisselen, kunnen we het vak naar een nog hoger niveau tillen. Het opent ook nieuwe perspectieven en wellicht zelfs geheel andere benaderingen van locatie- en gebiedsontwikkeling. Nieuwe inzichten zijn in ons vak altijd meer dan welkom. En diegene die huiverig zijn om aanstormend talent een stem te geven, moeten zich maar eens bedenken, dat deze groep de toekomstige ruimtelijke inrichting van Nederland gaat bepalen. Dan kunnen we nu vast beter naar ze luisteren.

Delen

Belangstelling

Het is dan ook om die reden dat NVB onlangs is overgegaan tot de oprichting van NVB Next. Dit moet een platform gaan bieden voor de jonge ontwikkelaar. Uiteindelijk worden dat niet alleen de NVB-leden maar wellicht zelfs de nieuwe NVB-bestuursleden van morgen. De plannen voor de nieuwe organisatie bevinden zich nog in het stadium van ontwikkeling. Een eerste bijeenkomst van NVB Next liet echter wel zien, dat hiervoor onder de doelgroep veel belangstelling bestaat. En dat is een goede zaak. Want alleen door met elkaar over projecten en de ontwikkeling daarvan te praten en ervaringen uit te wisselen, kunnen we het vak naar een nog hoger niveau tillen. Het opent ook nieuwe perspectieven en wellicht zelfs geheel andere benaderingen van locatie- en gebiedsontwikkeling. Nieuwe inzichten zijn in ons vak altijd meer dan welkom. En diegene die huiverig zijn om aanstormend talent een stem te geven, moeten zich maar eens bedenken, dat deze groep de toekomstige ruimtelijke inrichting van Nederland gaat bepalen. Dan kunnen we nu vast beter naar ze luisteren.

Reageer op dit artikel