nieuws

Kabinet akkoord met lus tracéwet en WRo

bouwbreed Premium

Het kabinet is vrijdag akkoord gegaan om een bestuurlijke lus aan te brengen in de Tracéwet en de Wet ruimtelijke ordening.

Het kabinet is vrijdag akkoord gegaan om een bestuurlijke lus aan te brengen in de Tracéwet en de Wet ruimtelijke ordening.
Dit moet procedurele vertragingen rond grote infrastructurele en andere bouwprojecten inperken. Met de ‘lus in de hand’ kunnen rechters in een tussenvonnis de overheid terugsturen om fouten te herstellen. Het gaat om fouten in tracébesluiten of bestemmingsplannen. De rechterlijke macht kan in het tussenvonnis vragen om aanvullende onderzoeken. De overheid krijgt daardoor de gelegenheid rekenfouten te herstellen zonder de volledige procedure opnieuw te moeten doorlopen. Verantwoordelijk minister Eurlings (verkeer) denkt dat de nieuwe wetgeving vanaf volgend jaar ingaat.

Reageer op dit artikel