nieuws

IJkdijk doet zijn werk

bouwbreed Premium

De nieuwe testfaciliteit voor dijken, de IJkdijk, is vrijdag tijdens de opening door Tineke Huizinga, staatsecretaris van Verkeer en Waterstaat voor een deel bezweken. Geen man overboord, want dat is nu juist de bedoeling. In het praktijklaboratorium voor dijken worden namelijk oude en nieuwe dijken getest. Met verschillende sensoren wordt nagegaan hoe en op welk moment een dijklichaam bezwijkt. Sensorbedrijven staan in de rij om intelligente bewaak- en signaleertechnieken op de IJkdijk uit te proberen. De testlocatie moet ook bijdragen aan een realtime-monitoringssysteem voor dijken: de Flood Control Room 2015.

De nieuwe testfaciliteit voor dijken, de IJkdijk, is vrijdag tijdens de opening door Tineke Huizinga, staatsecretaris van Verkeer en Waterstaat voor een deel bezweken. Geen man overboord, want dat is nu juist de bedoeling. In het praktijklaboratorium voor dijken worden namelijk oude en nieuwe dijken getest. Met verschillende sensoren wordt nagegaan hoe en op welk moment een dijklichaam bezwijkt. Sensorbedrijven staan in de rij om intelligente bewaak- en signaleertechnieken op de IJkdijk uit te proberen. De testlocatie moet ook bijdragen aan een realtime-monitoringssysteem voor dijken: de Flood Control Room 2015.

Reageer op dit artikel