nieuws

Hypotheekrente geeft stabiliteit

bouwbreed Premium

Afschaffing van de hypotheekrenteaftrek helpt de woningbouwmarkt niet uit het slop. “De betaalbaarheid wordt niet groter. Weliswaar zullen de prijzen dalen maar de kosten stijgen veel harder”, waarschuwt directeur Taco van Hoek van het Economisch Instituut voor de Bouwnijverheid.

Afschaffing van de hypotheekrenteaftrek helpt de woningbouwmarkt niet uit het slop. “De betaalbaarheid wordt niet groter. Weliswaar zullen de prijzen dalen maar de kosten stijgen veel harder”, waarschuwt directeur Taco van Hoek van het Economisch Instituut voor de Bouwnijverheid.
Het EIB becijfert dat afschaffing van de hypotheekrenteaftrek de bouw in twintig jaar tijd een omzet kost van 115 miljard euro. Gemeenten ligt een jaarlijkse verliespost ter hoogte van 800 miljoen euro te wachten.

Reageer op dit artikel