nieuws

Holcim verkoopt bijna 16 procent meer

bouwbreed Premium

Cementreus Holcim heeft bijna 16 procent netto meer verkocht in de eerste negen maanden van dit jaar. Het Zwitserse bedrijf dankt dit aan de robuuste wereldmarkt in de bouw waarbij de opkomende markten in Aziëeruit springen. De omzet kwam daardoor op 20,3 miljard Zwitserse frank. Het operationeel brutoresultaat ging met 19 procent omhoog naar 5,3 miljard frank. De nettowinst nam met bijna 100 procent toe tot 3,9 miljard frank. In Europa ziet Holcim een gemengd beeld. In Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk is sprake van groeiende bouwactiviteiten. In Zwitserland en Noord-Italiëdoemen signalen op dat de markt verzadigd raakt. In Spanje is het vooral de woningbouw die afneemt. De groei gaat wel door in Oost-Europa.

Cementreus Holcim heeft bijna 16 procent netto meer verkocht in de eerste negen maanden van dit jaar. Het Zwitserse bedrijf dankt dit aan de robuuste wereldmarkt in de bouw waarbij de opkomende markten in Aziëeruit springen. De omzet kwam daardoor op 20,3 miljard Zwitserse frank. Het operationeel brutoresultaat ging met 19 procent omhoog naar 5,3 miljard frank. De nettowinst nam met bijna 100 procent toe tot 3,9 miljard frank. In Europa ziet Holcim een gemengd beeld. In Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk is sprake van groeiende bouwactiviteiten. In Zwitserland en Noord-Italiëdoemen signalen op dat de markt verzadigd raakt. In Spanje is het vooral de woningbouw die afneemt. De groei gaat wel door in Oost-Europa.

Reageer op dit artikel