nieuws

Hochtief trotseertverliezen Duitsland

bouwbreed Premium

Hochtief slaagt erin zijn fikse verliezen van de divisie Europe elders te compenseren. De onderneming rekent het jaar af te sluiten met minstens een winst van 100 miljoen euro.

Bestuursvoorzitter Herbert Lütkestratkötter wijt het in Duitsland genomen verlies van 120 miljoen euro aan de sterk gestegen prijzen. Glas werd 40 procent duurder, aluminium 30 procent. Ook de onderaannemers eisen meer geld dan een jaar geleden. Als hoofdaannemer kan Hochtief de gestegen kosten nauwelijks verhalen.
Hochtief voert in Duitsland drastische herstructureringen door om op termijn weer rendabel te kunnen werken. Alleen werken met een laag risico worden nog opgepakt.
De tegenslagen in Duitsland worden ruimschoots goedgemaakt door de topprestaties van Hochtiefs dochterbedrijven Turner in Amerika en Leighton in Australië. Een dankbare bijdrage levert ook het van BAM overgenomen bedrijf Flatiron.

Portefeuille

De totale omzet van Hochtief steeg in de eerste negen maanden van het jaar met 13,1 procent tot 13,7 miljard euro. De opdrachten stroomden gemakkelijker binnen dan in het eerste driekwart van 2006. Het volume van 15,9 miljard euro overtreft de oogst in dezelfde periode vorig jaar met 15,9 procent, een verschil van 2,2 miljard euro.
De portefeuille met opdrachten is bij het concern uit Essen dikker dan ooit. De omvang groeide met 17 procent tot een waarde van 27,1 miljard euro.
Met nog een kwartaal te gaan, heeft Hochtief dit jaar de voordelige marge opgerekt tot een winst van 70,7 miljoen euro.
Vorig jaar realiseerde Hochtief met 47.000 medewerkers een omzet van 15,5 miljard euro.

Reageer op dit artikel