nieuws

Hefbrug

bouwbreed Premium

De bruggen over het sluizencomplex bij Weurt zijn 2,5 meter verhoogd om ruimte te bieden aan grotere schepen met vier lagen containers. Eerder dit jaar is een beweegbare brug opgeknapt. Nu is het de beurt aan de tweede hefbrug, die een vaste brug vervangt. Medewerkers van Mammoet, dat door Bouwcombinatie Maaswerken Weurt is ingehuurd, plaatsen het val. Het stalen brugdeel is 36 bij 12 meter en weegt ongeveer 200 ton. Behalve de bruggen gaan ook de toe- en afritten de hoogte in, net als een nabijgelegen dijk en een kruispunt. Half februari is het complex bedrijfsklaar. Foto: APA/Frans Ypma

De bruggen over het sluizencomplex bij Weurt zijn 2,5 meter verhoogd om ruimte te bieden aan grotere schepen met vier lagen containers. Eerder dit jaar is een beweegbare brug opgeknapt. Nu is het de beurt aan de tweede hefbrug, die een vaste brug vervangt. Medewerkers van Mammoet, dat door Bouwcombinatie Maaswerken Weurt is ingehuurd, plaatsen het val. Het stalen brugdeel is 36 bij 12 meter en weegt ongeveer 200 ton. Behalve de bruggen gaan ook de toe- en afritten de hoogte in, net als een nabijgelegen dijk en een kruispunt. Half februari is het complex bedrijfsklaar. Foto: APA/Frans Ypma

Reageer op dit artikel