nieuws

Groene glazenmaker van planten beroofd

bouwbreed

De Vlinderstichting heeft aangifte gedaan bij de politie in Bodegraven vanwege de baggerwerkzaamheden in een park nabij de Reeuwijkse Plassen. Ze meent dat de Flora- en Faunawet is overtreden. De watergangen werden vrijgemaakt van krabbenscheer maar in het gebied komt ook de beschermde groene glazenmaker voor, die voor zijn bestaan afhankelijk is van de krabbenscheer. Groenservice Zuid-Holland beheert het gebied.

De Vlinderstichting heeft aangifte gedaan bij de politie in Bodegraven vanwege de baggerwerkzaamheden in een park nabij de Reeuwijkse Plassen. Ze meent dat de Flora- en Faunawet is overtreden. De watergangen werden vrijgemaakt van krabbenscheer maar in het gebied komt ook de beschermde groene glazenmaker voor, die voor zijn bestaan afhankelijk is van de krabbenscheer. Groenservice Zuid-Holland beheert het gebied.

Reageer op dit artikel