nieuws

Goldman Sachs: Moeilijke tijden VS

bouwbreed

Door de afkoeling van de Amerikaanse woningmarkt staat de financiële sector in de Verenigde Staten nog moeilijke tijden te wachten. Volgens de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs zullen de huizenprijzen in de VS verder omlaag gaan. Goldman Sachs voorziet dat de waarde van de risicovolle beleggingen met nog eens 150 miljard dollar kunnen kelderen. Dat bedrag komt boven op de miljardenafschrijvingen die verschillende banken in het derde kwartaal moesten doen of nog gaan doen. Het gaat om gebundelde leningen die gebaseerd zijn op hypotheken van mensen met weinig onderpand. Zij zijn door de stijgende rente niet meer in staat hun schulden af te lossen.

Door de afkoeling van de Amerikaanse woningmarkt staat de financiële sector in de Verenigde Staten nog moeilijke tijden te wachten. Volgens de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs zullen de huizenprijzen in de VS verder omlaag gaan. Goldman Sachs voorziet dat de waarde van de risicovolle beleggingen met nog eens 150 miljard dollar kunnen kelderen. Dat bedrag komt boven op de miljardenafschrijvingen die verschillende banken in het derde kwartaal moesten doen of nog gaan doen. Het gaat om gebundelde leningen die gebaseerd zijn op hypotheken van mensen met weinig onderpand. Zij zijn door de stijgende rente niet meer in staat hun schulden af te lossen.

Reageer op dit artikel