nieuws

Gezamenlijk bouwplan AZM en Klinikum

bouwbreed Premium

Het Academisch Ziekenhuis Maastricht (AZM) en universiteitsziekenhuis Klinikum in Aken bekijken de mogelijkheid om samen nieuwbouw te plegen. Ook zoeken ze uit of het handig is om de besturen van beide ziekenhuizen in elkaar te schuiven. Daarvoor wordt volgende week een haalbaarheidsstudie gegund, die Europees is aanbesteed. Deze studie moet volgend voorjaar zijn afgerond. Beide ziekenhuizen maakten maandag bekend samen een bedrijf te hebben opgericht, het Euregio Rhein-Maas Partikeltherapiecentrum GmbH. Dat Particle Therapy Centre is bedoeld voor ambulante radiotherapie-patiënten. Er zijn over de nieuwbouw voor zo’n bedrijf al gesprekken gevoerd met grensoverschrijdend bedrijventerrein Avantis tussen Heerlen en Aken.

Het Academisch Ziekenhuis Maastricht (AZM) en universiteitsziekenhuis Klinikum in Aken bekijken de mogelijkheid om samen nieuwbouw te plegen. Ook zoeken ze uit of het handig is om de besturen van beide ziekenhuizen in elkaar te schuiven. Daarvoor wordt volgende week een haalbaarheidsstudie gegund, die Europees is aanbesteed. Deze studie moet volgend voorjaar zijn afgerond. Beide ziekenhuizen maakten maandag bekend samen een bedrijf te hebben opgericht, het Euregio Rhein-Maas Partikeltherapiecentrum GmbH. Dat Particle Therapy Centre is bedoeld voor ambulante radiotherapie-patiënten. Er zijn over de nieuwbouw voor zo’n bedrijf al gesprekken gevoerd met grensoverschrijdend bedrijventerrein Avantis tussen Heerlen en Aken.

Reageer op dit artikel