nieuws

Gerechtshof spreekt ook KWS-directeur De Vries vrij

bouwbreed Premium

Den Haag – Behalve KWS heeft het Haagse gerechtshof gisteren ook voormalig directeur Enzo de Vries vrijgesproken.

Gerechtshof spreekt ook
KWS-directeur De Vries vrij

< vervolg van pagina 1
Voor het hof is niet vast komen te staan dat de oud-KWS-directeur betrokken is geweest bij vooroverleg of egalisatiefondsen.
Volker Wessels, het moederconcern van KWS, reageerde verheugd op de uitspraak. De onderneming wil pas inhoudelijk reageren nadat zij het arrest grondig heeft bestudeerd.
Het Openbaar Ministerie (OM) eiste twee weken geleden nog een geldboete van 45.000 euro tegen KWS. De Vries hoorde een boete van 3500 euro tegen zich eisen. Justitie had dan ook op een andere uitspraak gerekend, laat OM-woordvoerder Thea Tjeerdema weten. “Wij gingen voor een bewezenverklaring. De komende twee weken zullen we bekijken of er aanknopingspunten zijn om cassatie bij de Hoge Raad in te stellen.”
In het arrest krijgt justitie er stevig van langs. Zo maakt het hof ondubbelzinnig duidelijk dat het OM is tekortgeschoten in haar bewijsvoering. De rechters vinden bovendien dat het OM verkeerde wetsartikelen heeft gebruikt in de aanklacht. Justitie hanteerde artikel 15 van de Wet economische mededinging, terwijl artikel 81 van het EG-verdrag meer voor de hand had gelegen, aldus het hof.

Reageer op dit artikel