nieuws

Financiering wijken krijgt steun van Aedes

bouwbreed Premium

De financiering van de Vogelaarwijken met jaarlijks een kwart miljard euro loopt volgens Aedes geen gevaar. Dit ondanks de verwarrende besluitvorming tot dusverre.

De financiering van de Vogelaarwijken met jaarlijks een kwart miljard euro loopt volgens Aedes geen gevaar. Dit ondanks de verwarrende besluitvorming tot dusverre.
Volgens voorzitter Willem van Leeuwen van de brancheorganisatie zal de solidariteit van de rijkere corporaties met de woningbeheerders in de veertig wijken van Vogelaar worden geregeld in een verbeterde opzet van het investeringsfonds.
Andere onderdelen van het akkoord tussen Aedes en Vogelaar staan echter op de tocht vanwege het kabinetsbesluit de corporaties vennootschap te laten betalen. Het akkoord behoeft nog instemming van het ledencongres van Aedes. Het overgrote deel van de corporaties is kwaad voortaan net als commerciële organisaties vennootschapsbelasting te moeten betalen.

Reageer op dit artikel