nieuws

Financiën draait kraan milieusubsidie dicht

bouwbreed Premium

Ministeries JuBi toch naar Ballast-BAM

Ministeries JuBi toch naar Ballast-BAM
De Rijksgebouwendienst is toch in onderhandeling met de combinatie Ballast/BAM over de nieuwbouw van de ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken. Nadat de aanbesteding twee keer mislukte, dreigde de nieuwbouw forse vertraging op te lopen. Afgelopen zomer floot de rechter de Rijksgebouwendienst terug en in oktober offreerde slechts één partij ver boven de raming in.
Volgens welingelichte bronnen zou de combinatie hebben ingeschreven voor 1,4 miljard euro, terwijl de raming onder de 1 miljard euro lag. Ballast/BAM werd vorige maand officieel op de hoogte gesteld dat aanbesteding was mislukt en de opdracht niet werd gegund. Na weken beraad is gekozen voor nieuwe onderhandelingen met de enige inschrijver, bevestigt de Rijksgebouwendienst.
Twee bouwvakkers omgekomen
Op een bouwplaats in Westervoort is gisteren een bouwvakker om het leven gekomen. De man werd getroffen door een blok beton dat uit de grijper van een kraanwagen was gevallen. De Arbeidsinspectie onderzoekt de toedracht.
In Assen overleed gisteren een werknemer (22) van bouwbedrijf Van Dijk uit Hardenberg, toen hij bedolven raakte onder een vallende betonplaat op een bouwplaats in Kloosterveen. Het slachtoffer viel van de eerste verdieping van een in aanbouw zijnde woning en kreeg twee betonnen platen van elk 2500 kilo op zich. Hij was op slag dood.
Financiën draait kraan milieusubsidie dicht
Financiën heeft drie regelingen voor energie- en milieu-investeringen met onmiddellijke ingang tijdelijk stopgezet. Het budget dreigde met 25 miljoen euro overschreden te worden. De drie regelingen bieden bedrijven die milieu- of energievriendelijk investeren, een fiscale aftrek. Per 1 januari volgend jaar worden de regelingen weer opengesteld.
Dertig miljoen voor ‘kleine’ probleemwijken
De 31 grote steden kunnen voor de aanpak van problemen in buurten die net buiten speciale wijkenaanpak van het kabinet vallen aankloppen bij het Rijk. Minister Vogelaar stopt 30 miljoen euro in een knelpuntenpot voor de probleemwijken die niet op haar lijst van veertig wijken voorkomen.

Reageer op dit artikel