nieuws

‘Een prachtcadeau voor Assen’

bouwbreed Premium

Het Drents Museum in Assen wordt uitgebreid naar een ontwerp van architect Erick van Egeraat uit Rotterdam. Gedeputeerde Staten van Drenthe schaarden zich gisteren achter het advies van de selectiecommissie, die vijf inzendingen beoordeelde.

Het Drents Museum in Assen wordt uitgebreid naar een ontwerp van architect Erick van Egeraat uit Rotterdam. Gedeputeerde Staten van Drenthe schaarden zich gisteren achter het advies van de selectiecommissie, die vijf inzendingen beoordeelde.
Van Egeraat ontwierp een nieuwe tentoonstellingvleugel die deels ondergronds wordt gebouwd. Op het dak ervan worden een tuinlandschap en een waterpartij aangelegd die een verbinding vormen met de bestaande tuinen en parken in en rond de binnenstad.
De architect noemt zijn ontwerp zelf “een nieuwe identiteit in een bestaand stadslandschap”. De Drentse gedeputeerde Tanja Klip-Martin (VVD) spreekt van “een prachtcadeau voor Assen”.
Het monumentale koetshuis wordt de nieuwe entree van het museum. Dit pand wordt 1 meter omhoog getild en krijgt een glazen sokkel. Uitbreiding was nodig omdat het museum geen ruimte had voor grote internationale tentoonstellingen en niet was berekend op de 100.000 bezoekers die het jaarlijks trekt.
De nieuwe vleugel wordt in 2011 geopend. De nieuwbouw kost 18 miljoen euro. SBRSFoto: Peter van Mulken

Reageer op dit artikel