nieuws

Duitse b0x26u raakt verder achterop

bouwbreed Premium

De burgerlijke en utiliteitsbouw in Duitsland zakt verder weg. De bedrijven met twintig of meer medewerkers haalden in september 8,4 procent minder opdrachten binnen dan in dezelfde maand vorig jaar. De eerder dit jaar opgebouwde groei in de sector b0x26u is ineengeschrompeld tot nog maar 0,6 procent. De orderportefeuilles zijn een derde dunner dan rond de eeuwwisseling. Aanzienlijk minder groot is het verval bij de bedrijven in de grond-, water- en wegenbouw. In de eerste drie kwartalen werden slechts 9,7 procent minder orders binnengehaald dan in hetzelfde tijdvak in het jaar 2000. In september slaagde de sector 2 procent meer orders binnen te halen dan in dezelfde maand vorig jaar. De omzet van de bouwers met twintig of meer medewerkers daalde in september met 7,4 procent tot 7,5 miljard euro. Het aantal uitbetaalde arbeidsuren slonk met 11,8 procent. In de eerste negen maanden van het jaar haalden de bouwbedrijven 56,1 miljard euro uit de markt. De omzet bedraagt 1,2 procent meer dan in de eerste drie kwartalen van 2006.

De burgerlijke en utiliteitsbouw in Duitsland zakt verder weg. De bedrijven met twintig of meer medewerkers haalden in september 8,4 procent minder opdrachten binnen dan in dezelfde maand vorig jaar. De eerder dit jaar opgebouwde groei in de sector b0x26u is ineengeschrompeld tot nog maar 0,6 procent. De orderportefeuilles zijn een derde dunner dan rond de eeuwwisseling. Aanzienlijk minder groot is het verval bij de bedrijven in de grond-, water- en wegenbouw. In de eerste drie kwartalen werden slechts 9,7 procent minder orders binnengehaald dan in hetzelfde tijdvak in het jaar 2000. In september slaagde de sector 2 procent meer orders binnen te halen dan in dezelfde maand vorig jaar. De omzet van de bouwers met twintig of meer medewerkers daalde in september met 7,4 procent tot 7,5 miljard euro. Het aantal uitbetaalde arbeidsuren slonk met 11,8 procent. In de eerste negen maanden van het jaar haalden de bouwbedrijven 56,1 miljard euro uit de markt. De omzet bedraagt 1,2 procent meer dan in de eerste drie kwartalen van 2006.

Reageer op dit artikel