nieuws

Deventenaren keren zich tegen stadskantoor

bouwbreed Premium

De protesten onder de inwoners van Deventer tegen de nieuwbouw van een grootschalig stadskantoor annex bibliotheek nemen hand over hand toe.

Bewoners presenteerden afgelopen week een lijst van bezwaren tegen het voorgenomen project aan de gemeenteraad.
De indieners kunnen zijn ertegen dat het kantoor ‘wordt weggestopt’ in een kleinschalige monumentale omgeving aan het Grote Kerkhof. Het gebouw zou wat betreft omvang en vorm niet tot zijn recht komen en de omgeving te veel domineren, de locatie is slecht bereikbaar en vergt kostbare parkeervoorzieningen.
Bovendien verzetten de bezwaarmakers van de Vereniging van Vrienden van de Deventer Binnenstad zich tegen de 70 miljoen die de nieuwbouw kost. Andere projecten in de binnenstad hebben dringende aandacht nodig, aldus de Vereniging.
Bovendien zijn er bestaande panden, die gemakkelijk tot een gemeentehuis omgebouwd kunnen worden, stellen de bezwaarmakers.
De Deventenaren vragen de gemeenteraad het plan ‘rigoureus te heroverwegen’. De politiek zal volgende maand een reactie geven op de ingediende bezwaren en een standpunt bepalen. Naar verwachting komt het nieuwbouwproject in januari 2008 in de raadsvergadering ter sprake.

Reageer op dit artikel