nieuws

Dekkingsmeter

bouwbreed Premium

Een nieuwe betondekkingsmeter, type 331, is door Elcometer op de markt gebracht. Hij meet niet alleen de diepte van het wapeningsstaal, maar ook de richting waarin de wapening is geplaatst en zelfs de diameter. Dat geldt ook wanneer de wapening van rvs is gemaakt. De 331 is uitbreidbaar met een ‘half Cell kit’ waarmee (de mate van) corrosie van het wapeningsstaal is vast te stellen. De dekkingsmeter staat centraal in een eveneens nieuwe catalogus, waarin Elcometer een reeks nieuwe meetapparaten voor het testen van beton presenteert. In de bij TQC uit Zevenhuizen (info@tqc.eu) verkrijgbare catalogus zijn verder instrumenten opgenomen voor het meten van vocht in het beton, de hechtsterkte, hardheid, scheurbreedte enzovoort.

Een nieuwe betondekkingsmeter, type 331, is door Elcometer op de markt gebracht. Hij meet niet alleen de diepte van het wapeningsstaal, maar ook de richting waarin de wapening is geplaatst en zelfs de diameter. Dat geldt ook wanneer de wapening van rvs is gemaakt. De 331 is uitbreidbaar met een ‘half Cell kit’ waarmee (de mate van) corrosie van het wapeningsstaal is vast te stellen. De dekkingsmeter staat centraal in een eveneens nieuwe catalogus, waarin Elcometer een reeks nieuwe meetapparaten voor het testen van beton presenteert. In de bij TQC uit Zevenhuizen (info@tqc.eu) verkrijgbare catalogus zijn verder instrumenten opgenomen voor het meten van vocht in het beton, de hechtsterkte, hardheid, scheurbreedte enzovoort.

Reageer op dit artikel