nieuws

Daling van afzet enkoopsom zet door

bouwbreed Premium

Het aantal verkochte woningen is in september vergeleken met dezelfde maand vorig jaar met 0,9 procent gedaald tot 16.833. Ten opzichte van september namen de transacties met 17 procent toe.

Het aantal verkochte woningen is in september vergeleken met dezelfde maand vorig jaar met 0,9 procent gedaald tot 16.833. Ten opzichte van september namen de transacties met 17 procent toe.
Het Kadaster constateert dat de gemiddelde koopsom in oktober met 0,56 procent afnam tot 251.238 euro. Ook in september was sprake van een daling. Vergeleken met een jaar geleden zit de koopsom nog steeds 5 procent in de plus. De gemiddelde koopsom daalde in oktober het sterkste in Overijssel: 7 procent. In Groningen nam de waarde van de verkochte woningen daarentegen 9 procent toe. Met uitzondering van Zeeland (minus 2,2 procent) steeg afgelopen jaar in alle provincies de koopsom. De grootste uitschieter is Groningen met een toename van 11,8 procent.

Reageer op dit artikel