nieuws

Corporaties betalenbestuurders te veel

bouwbreed Premium

Tientallen corporatiebestuurders krijgen meer salaris dan premier Balkenende. Een directeur van een middelgrote corporatie in de provincie met 6400 woningen gaat met liefst 343.000 euro naar huis. Dat heeft SP-Kamerlid Paulus Jansen onthuld tijdens het begrotingsdebat met minister Vogelaar. Het Kamerlid klapte daarmee uit geheime gegevens die de Kamerleden ter inzage hebben gekregen van het departement van Vogelaar. Corporaties dienen zich voor de beloning van hun bestuurders te houden aan de Balkenende-norm (maximaal 158.000 euro).

Tientallen corporatiebestuurders krijgen meer salaris dan premier Balkenende. Een directeur van een middelgrote corporatie in de provincie met 6400 woningen gaat met liefst 343.000 euro naar huis. Dat heeft SP-Kamerlid Paulus Jansen onthuld tijdens het begrotingsdebat met minister Vogelaar. Het Kamerlid klapte daarmee uit geheime gegevens die de Kamerleden ter inzage hebben gekregen van het departement van Vogelaar. Corporaties dienen zich voor de beloning van hun bestuurders te houden aan de Balkenende-norm (maximaal 158.000 euro).
Jansen constateerde na een blik op de geheime gegevens van VROM dat 73 corporatiebestuurders meer verdienen. Voor de SP is het hoge salaris van de corporatiebestuurders illustratief voor de opstelling van steeds meer sociale huisvesters. “Een flink aantal corporaties zet zich met hart en ziel in voor hun sociale taak. Maar helaas is er ook een groeiend aantal zwarte schapen dat zich weinig of niets gelegen laat liggen aan hun huurders en ondanks kamermoties die het tegendeel beogen fusie op fusie stapelen”, aldus Jansen.

Reageer op dit artikel