nieuws

Ciments Francais voert omzet op met 8 procent

bouwbreed Premium

Ciments Francais heeft de omzet in het derde kwartaal met bijna 8 procent opgevoerd tot 1,2 miljard euro. Het operationele resultaat bleef steken op 255 miljoen euro. Het Franse bouwstoffenconcern profiteerde vooral van toegenomen verkoopprijzen. De afzet van cement en klinkers nam in het derde kwart met ruim 3 procent toe tot 13,6 miljoen ton. Het verkoopvolume van toeslagstoffen daalde met bijna 6 procent tot 12,3 miljoen ton. Ciments Francais deed 16 procent meer transportbeton van de hand. De onderneming, onderdeel van Italcimenti, verwacht in de laatste maanden geen spectaculaire veranderingen. De crisis op de Amerikaanse huizenmarkt treft het bouwstoffenconcern wel, maar daar staat tegenover dat de groei in opkomende landen “robuust” is.

Ciments Francais heeft de omzet in het derde kwartaal met bijna 8 procent opgevoerd tot 1,2 miljard euro. Het operationele resultaat bleef steken op 255 miljoen euro. Het Franse bouwstoffenconcern profiteerde vooral van toegenomen verkoopprijzen. De afzet van cement en klinkers nam in het derde kwart met ruim 3 procent toe tot 13,6 miljoen ton. Het verkoopvolume van toeslagstoffen daalde met bijna 6 procent tot 12,3 miljoen ton. Ciments Francais deed 16 procent meer transportbeton van de hand. De onderneming, onderdeel van Italcimenti, verwacht in de laatste maanden geen spectaculaire veranderingen. De crisis op de Amerikaanse huizenmarkt treft het bouwstoffenconcern wel, maar daar staat tegenover dat de groei in opkomende landen “robuust” is.

Reageer op dit artikel