nieuws

Chipshol moet bankgarantie aanpassen

bouwbreed Premium

Projectontwikkelaar Chipshol moet zijn bankgarantie aanpassen. Doet het dat niet, dan moet de 19 miljoen euro schadevergoeding voor het bouwverbod op het Groenenbergterrein terug naar Schiphol. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam bepaald.

Het Amsterdamse gerechtshof geeft Chipshol twee weken de tijd om een goede bankgarantie af te geven. Schiphol is bang dat Chipshol met de huidige bankgarantie geen terugbetalingsgarantie heeft. De projectonwikkelaar zal naar eigen zeggen de garantie snel aanpassen.
Mocht Chipshol de bodemprocedure uiteindelijk verliezen, moet het wel terugbetalen, vindt Schiphol. Een goede bankgarantie is daarbij erg belangrijk. Chipshol heeft voorlopig 19 miljoen euro schadevergoeding toegekend gekregen voor het bouwverbod op het Groenenbergterrein. De luchthaven probeert nu die miljoenen via de Luchtvaartwet terug te vorderen. Schiphol vindt dat, nu het bouwverbod is opgeheven, er geen basis bestaat voor een schadeclaim van Chipshol. De rechter ging hierin erg ver mee, blijkt uit het vonnis. Volgens de rechtbank is het zeer wel mogelijk dat Chipshol uiteindelijk de volledige 19 miljoen moet terugbetalen of dat het in elk geval veel minder is.

Reageer op dit artikel